Eén model van het hele raadsdomein

Voor raadzaam hebben we één model van het hele raadsdomein gemaakt. Raadzaam verbindt de data uit de verschillende raadssystemen binnen dit model.

Hieronder beschrijven we het model in hoofdlijnen. We tonen alleen de klassen en relaties daartussen. Raadpleeg de volledige documentatie voor meer details, zoals alle attributen voor een klasse.

Raadsinformatie overzicht

Centraal in het model staat het Raadsinstrument (paars). Voorbeelden zijn een raadsvoorstel of een motie. Een raadsinstrument is het onderwerp van een agendapunt (blauw). Een agendapunt kan meerdere bijlagen hebben (turquoise). Meestal is één van deze bijlage een document dat het raadsinstrument representeert. Andere bijlagen zijn bijvoorbeeld een rapport of nota.

Raadsinformatie.

Voor een Raadsinstrument kunnen verschillende versies van een document bestaan. Zo is er voor een raadsvoorstel vaak ook een getekende versie van het document. Met andere woorden het document is NIET het raadsinstrument. Het document is een representatie van het raadsinstrument dat door een actie tot stand is gekomen.

Een vergadering (rood) heeft een agenda die wordt behandeld. De vergadering kan opgenomen zijn in een geschreven verslag of in video notuelen (geel).

Hierarchie van raadsinstrumenten

Hierarchie van raadsinstrumenten

Raadsinstrument

Raadsinstrument

Verslag en videopname

Verslag en video opname

Stemming

Stemming

Raadzaam is gebouwd op technologie van Spinque.