Over ons

Raadzaam is in nauwe samenwerking tussen de griffie van Gemeenteraad Utrecht en zoektechnologie bedrijf Spinque tot stand gekomen. De griffie besluit in het najaar van 2018 om te onderzoeken of het vinden van raadsinformatie makkelijker gemaakt kan worden en de technologie van Spinque stelt hen in staat om een zoekmachine te ontwerpen die is toegesneden op het werk van een raadslid.

Nadat zij begin 2020 onder de naam U-reka wordt gelanceerd en al snel met veel waardering door raadsleden, fractiemedewerkers en beleidsadviseurs in gebruik wordt genomen, besluit Spinque de zoekmachine onder de naam Raadzaam ook aan andere gemeenteraden beschikbaar te stellen. Op verzoek van gebruikers worden videotulen en stemuitslagen vervolgens als extra bronnen aan de zoekmachine toegevoegd.

In de zomer van 2022 bereikt U-reka de finale van GemeenteDelers en neemt de Raad van Almere Raadzaam als tweede raad in gebruik.

Team

Wij, vier search designers van Spinque, zetten ons er met veel plezier voor in om Raadzaam zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de informatiebehoeften van raadsleden, fractiemedewerkers, beleidsadviseurs, burgers en andere gebruikers:

Michiel Hildebrand

Michiel Hildebrand

Knowledge Scientist

Olivier Jansen

Olivier Jansen

UX Designer & Frontend Developer

Peter Tessel

Peter Tessel

Product Owner

Wouter Alink

Wouter Alink

Search Engine Architect

Missie

Wij willen raadsleden zo goed mogelijk ondersteunen bij het zoeken naar relevante raadsinformatie en hen zo in staat stellen zich maximaal te richten op hun inhoudelijke werk voor de raad.

Raadzaam is gebouwd op technologie van Spinque.